Regulament off-road

REGULAMENTUL APLICABIL DESFĂȘURĂRII ACTIVITĂȚILOR DE OFF-ROAD

 1. Este obligatorie respectarea instrucțiunilor îndrumătorului, fără nicio excepție. Nerespectarea instrucțiunilor îndrumătorului și/sau a regulamentului de mai jos exclude orice răspundere a TCS Racing Park.
 2. Vârsta minimă pentru a participa la activitatea de off-road este de 18 ani.
 3. Este obligatoriu ca participanții la această activitate să dețină un permis de conducere valabil.
 4. Traseul stabilit de către organizator se va desfășura preponderent in afara drumurilor publice.
 5. În cazul în care porțiuni de traseu vor trece pe drumuri deschise circulației publice, parcurgerea acestora se va face cu respectarea prevederilor Codului Rutier în vigoare, pe răspunderea participanților.
 6. Concurenții care părăsesc traseul în mod intenționat/fortuit au obligația de a anunța imediat ce este posibil și prin orice mijloace, organizatorul.
 7. În cazul accidentării unui echipaj sau avarierii grave a unui autovehicul participant, toți concurenții din zonă sunt obligați, conform Codului Rutier, să acorde ajutorul necesar, inclusiv transport de urgență pentru recuperarea în siguranță a echipajului, cel puțin până la sosirea oficialilor sau a echipei de salvare și să anunțe urgent organizatorul despre eveniment.
 8. În caz de abandon, participanții vor anunța imediat și în mod obligatoriu organizatorul, prin orice mijloace.
 9. Nu este recomandat să purtați bijuterii voluminoase, eșarfe, fulare sau alte obiecte de valoare. Părul lung este obligatoriu să fie prins.
 10. Purtarea centurii de siguranță este obligatorie pe parcursul traseului.
 11. Ca urmare a condițiilor meteorologice severe (vânt puternic, ploaie, fulgere), activitatea poate fi suspendată.
 12. Pe parcursul traseului, purtarea căștilor și a centurilor de siguranță este obligatorie, atunci când mașina se află în mișcare și membrii echipajului sunt în mașină.
 13. Ne rezervăm dreptul de a refuza participarea pe trasee a acelor persoane care nu sunt apte din punctul de vedere al tehnicii siguranţei. Orice persoană care nu respectă regulile de securitate sau are un comportament periculos, creând astfel un risc pentru sine sau pentru ceilalți va fi exclusă de pe traseu in mod automat.